dilluns, 30 de setembre del 2013

Netvibes

Avui presentaré una pàgina web molt interessant per no perdre gaire temps al mirar les mateixes pàgines web cada dia.
Aquesta pàgina s’anomena netvibes i ens permet posar tot allò que ens interessa en una única pantalla i utilitzar-la com a pàgina d’inici de manera que quan obrim el navegador podem fer una ullada ràpida a totes aquelles webs que ens interessen i que, d’altra manera, hauríem d’anar obrint una per una.



No és una aplicació gaire difícil de fer servir però tot i així, a mi em va costar trobar algunes coses i, per això, us deixo aquest vídeo que possiblement us servirà d’ajuda: 



El motiu principal que ens ha portat a crear aquest compte a netvibes ha estat l’organització. Perquè si volem conservar totes aquelles pàgines, blocs... que trobem per Internet i que ens semblen interessants i útils per a nosaltres com a futurs educadors, les hem d’organitzar sinó, les acabarem perdent. Així doncs hem començat amb l’organització dels marcadors de Google Chrome, després hem parlat de netvibes i hem vist que era més eficaç, ja que a més a més, pots veure aquelles pàgines que tu has seleccionat de manera ràpida i, finalment, hem parlat de l’scoop it! que encara ens permet ser més endreçats i a més a més compartir amb la resta dels nostres amics allò que hem trobat a la xarxa que ens resulta interessant.



Aquí ja us he deixat informació sobre la meva experiència amb netvibes i, en una altra entrada ja us parlaré d’scoop it!

dijous, 26 de setembre del 2013

Les webquests

El que estic aprenent avui és a penjar un vídeo i, aprofitant que he de penjar aquest vídeo sobre les webquests, també m'he informat una mica sobre què són i per a què serveixen. A continuació deixo una mica d'informació i el vídeo.

Les webquest són propostes didàctiques que es porten a terme mitjançant recursos d’Internet i tenen en compte tant els treball individual com el treball en grup. Després de veure el vídeo que penjaré a continuació, penso que les webquest són una eina força interessant per a l’aprenentatge, ja que permeten una manera de treballar molt diferent a la que els nens i nenes estan acostumats i, de tant en tant, hem de despertar el seu interès d'alguna manera i aquesta pot ser una bona opció.
Edu3.cat


Per enllaçar aquest vídeo el que he fet ha estat clicar allà on posa "embedir", just damunt del vídeo. Després de clicar, ha aparegut un codi embed que he copiat i he enganxat a la pestanya HTML del blog. a partir d'aquest moment, ja ha aparegut el vídeo a l'entrada però sortia massa gran; així que he buscat dins del codi embed del vídeo les paraules "width" referent a l'amplada del vídeo i he canviat el nombre que apareixia a continuació i després he buscat la paraula "height" referent a l'alçada del vídeo i també he canviat el nombre. D'aquesta manera he aconseguit fer el vídeo més petit però si hagués volgut l'hauria pogut fer més gran, i això mateix ho puc fer amb qualsevol cosa que enllaci i sigui massa gran o bé massa petit per l'estructura del bloc.

dimecres, 25 de setembre del 2013

Els ordinadors portàtils i els llibres digitals a les aules

La nostra feina d'avui ha estat la de fer un petit treball en grup mitjançant el drive que és un espai de Google que ens permet treballar en grup sense necessitat de reunir-nos.
Aquest petit treball ens ha servit, bàsicament, per experimentar com funciona el drive i per veure les diferencies que té amb altres processadors de text, programes per fer presentacions... He descobert que s'assembla molt als programes que faig servir habitualment però on més dificultats he trobat ha estat amb el processador de text, a l'hora de posar l'índex automàtic, ja que no trobava la pestanya que feia aquesta funció i he hagut d'anar provant fins a trobar-la. 

Per penjar el document, la presentació i el full de càlcul he seguit el mateix procediment que ha estat anar a la pestanya on posa fitxer i clicar on posa publicar al web. aleshores s'ha obert una nova finestra amb un enllaç a baix però com que per defecte surt un enllaç de pàgina web he anat a la pestanya de sota on posa "Obteniu un enllaç a les dades publicades" i he triat HTML, aleshores he anat a la part d'HTML d'on redacto les entrades del bloc i he enganxat l'enllaç que em sortia a la pestanya del drive i ja ho tenim.

Finalment, el resultat d'aquest petit treball us el deixo a continuació:



1-. Document escrit




2-. Presentació mitjançant diapositives



3-. Full de càlcul vinculat a un formulari

dimecres, 18 de setembre del 2013

La primera entrada

Hola, jo sóc la Núria i avui he creat el meu primer bloc universitari, ja que aquest any he començat el grau d'Educació Infantil. Aquí serà on penjaré activitats i treballs que vagi fent durant el semestre.

La primera activitat ha estat aquesta, crear un bloc, cosa que ens pot ser útil si la fem servir de la manera adequada perquè podem compartir tot allò que fem amb els companys i també amb tothom a qui li interessi.