dimecres, 23 d’octubre del 2013

Anàlisi de blocs

En la passada classe vem estar parlant del llibre: Balagué Puxan, F., & Zayas, F. (2008). Usos educatius dels blogs : Recursos, orientacions i experiències per a docents (1ª en llengua catalana ed.). Barcelona: Editorial UOC. D’aquest llibre ja en parlaré en una altra entrada però la feina que se’ns ha proposat ha estat la de triar alguns  blocs educatius i analitzar-los, d’aquesta manera ens fixarem més en algunes petites coses de les quals parla el llibre que, d’altra manera, ens passarien desapercebudes. Així doncs, jo he triat els següents blocs per analitzar:
Aquest bloc, fet amb la plataforma Blogger, ens mostra clarament la quantitat de coses que es poden afegir i publicar en un bloc, ja que hi podem trobar imatges, vídeos, presentacions, enllaços i àudio. Aquesta gran diversitat de continguts possiblement és dóna perquè és un bloc que escriu una mestra i està dirigit a altres mestres i hi comparteix tots aquells materials que ella fa servir amb els seus alumnes. Les seves entrades estan classificades mitjançant etiquetes, cosa que fa que puguis trobar allò que busques fàcilment i, a més a més hi ha blocroll, cosa que permet visitar altres blocs que per l’autora d’aquest bloc són interessants.

Aquest bloc també s’ha fet utilitzant la plataforma Blogger però en aquest cas, el que predomina a les entrades són vídeos. Aquest bloc, jo crec que pot estar dirigit tan a pares dels infants com a altres mestres, ja que hi ha molts vídeos que, jo penso que estan enfocats més aviat als pares, però en canvi hi ha alguns enllaços de pàgines web que els poden ser útils a altres mestres i, el mateix passa amb els gadgets que trobem a la dreta de la pantalla, n’hi ha que són “manuals” pels pares i en canvi també n’hi ha d’altres que, possiblement són molt útils per altres mestres. En aquest cas també hi ha blocroll i les entrades també, com és habitual, estan classificades mitjançant les etiquetes, que apareixen també a la columna de la dreta de la pantalla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada