diumenge, 1 de desembre del 2013

Núvols de paraules

A la passada classe es van treballar diverses eines i una d'elles va ser el núvol de paraules.
Un núvol de paraules està format per un conjunt de paraules que apareixen en un document en la qual els conceptes claus són representats en mides de font diferents, sent aquells més grans els més freqüentment consultats. S'utilitzen bàsicament per destacar la seva importància en els directoris o llocs web.
De fet, si volem al bloc podem posar la llista d'etiquetes com a núvol de paraules, en el qual les etiquetes més utilitzades apareixeran en un tamany més gran.
Si voleu més informació sobre els núvols de paraules podeu consultar Viquipèdia, que és el lloc d'on he extret la informació de què és un núvol de paraules, i també podeu consultar aquest enllaç que explica com fer núvols de paraules amb wordle que és el programa que he utilitzat jo per fer el núvol d'idees que us enllaço a continuació i que he fet a partir d'un text sobre el llibre Va de mestres. 

Wordle: Va de mestres

Per fer-lo, simplement he hagut de triar un text o un fragment d'un text i inserir-lo al quadre però també tenia l'opció d'inserir una adreça URL i el núvol ha aparegut directament fet. Tot i així, un cop el núvol està fet he pogut decidir la disposició de les paraules, el tipus de lletra, els colors i també he pogut elimimnar paraules del meu núvol d'una manera molt senzilla.


També dir-vos que a part de http://www.wordle.net/, també hi ha altres aplicacions que també et permeten fer núvols de paraules i aquí us deixo una web on hi ha explicades algunes d'aquestes aplicacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada